home

Almere

Unibail-Rodamco

DunnettCraven

Dura Vermeer Hengelo

winkelcentrum

2013

City Mall Almere

Het Stadshart van Almere, het gebied tussen het oudere centrum en 'de Kunstlinie' aan het Weerwater, ondergaat een ambitieuze kwaliteitsverbetering.

Er wordt in de eerste plaats ingezet op het reduceren van de windhinder door het toevoegen van twee enorme stalen/glazen luifelconstructies en windschermen. Daarbij moeten de in clusters geplaatste permanente boombakken naast het geven van een meer groene en vriendelijkere uitstraling ook meehelpen in het 'breken' van de wind.

Daarnaast ligt de focus op een verbeterslag in de bewegwijzering/routing en de herkenbaarheid van het centrumgebied. Een belangrijke ingreep is bijvoorbeeld het verbinden van de Schutterstraat en het hogergelegen horecaplein 'het Belfort' d.m.v. een dubbelde roltrap.

Een belangrijk thema is ook de verlichting om ervoor te zorgen dat het óók 's avonds een prettige en sfeervolle omgeving is.


projectbeschrijving DunnettCraven (architect)

City Mall Almere Luifelconstructie 'de Diagonaal' stijgpunt parkeergarages - Citadel City Mall logo & LED-teksten winkeliers Luifelconstructie 'Forum' 'Forum' by night Bloemenkiosk 'Schutterstraat' Boombakken 'Forum' by night 'Hospitaaldreef' t.h.v. de parkeergarages stijgpunt parkeergarages - Citadel Liftbox 'Belfort' Glazen windschermen 'Forum' verbinding 'Schutterstraat' & 'Belfort' Glazen windschermen 'Belfort' Liftbox 'Belfort' Terras en gevelschermen 'Belfort'